Souk market

Påväg hem från marknaden igen, det blev inte allt för mkt shopping denna vecka för jag tänkte sattsa mer nästa man kunde köpa kläder från 5 dirham utan att pruta så jag det har jag inget emot.. 
 ;) 
de3t


Souk market

 
                                
 
Fika paus i marockansk anda! supermysigt med Chris och Signe :) 

Souk market


Tisdag- dags för en riktig Marockans marknad!

Igår var jag på en riktig Marockansk marknad efter surfingen. Där fanns allt från nyslaktade djur, möbler, kläder media teknink m.m. Mina inköp blev Nötter en jätte påse för 25 Dirham. 100 dirha= 75 sek.. och på marknader här ska man pruta 50-70% så det blir rätt så billigt.. jag köpte 'även frukt coh det bästa.. Marockansk argon olja för hud och hår.. ska vara superbra och den är kallpressad så på det viset stannar mest näring kvar i oljan. Hemma är den populär men väldigt dyr så jag köpte 1L här men orkade inte pruta så mkt så jag betalade 200 dirham för den.. hemma hade den nog kostat säkert över 1000kr! ;)

Sunshine Lovers


Svart, brun eller röd vad föredrar du?

Solbränd check! jag har fått en sådan himla snygg bränna efter våtdräckten! haha
 
det är ca +25 här om dagarna men man glömmer lätt att detta är afrika därav blir man antingen svart eller i mitt fall röd av den starka underbara solen! solskyddsfaktor 30 duger alltså inte och inte spray faktor heller överhuvudtaget för den delen, utan här är det feta solskyddsfaktorer som gäller! iaf om man surfar för havet hjälper ju till att grilla en lite.... Nu blir det skärpning alltså så att jag blir brun och fin tills jag kommer hem :)
 

Dags att ladda batterierna

Nu har jag precis gått till sängs, halv död efter en aktiv dag med joggintur på stranden, surfing, dansat med en marockan samtidigt som vi höll balansen en "balansbräda"-på en stock)?? och sedan god middag på Campet. det är superskönt för denna veckan bjuder de på middagarna så cach´ing i kassan och bye bye kurrande mage! 
 
Föresten jag måste bara säga att även om det känns som svensk sommar här så jävlar vad the african sun tar på baconet asså!! det hinner inte ens fräsa till så ser du ut som Pumba för resten av semestern... jätte vajert! ;) så nu har jag sprungit över gatan och shoppat lite ny solskyddsfaktor så jag blir fit for fight igen.. Godnatt på er, nu är det dags att sova för att orka upp till yogan innan frukost imon! ;) natti natti <3

utsikt från campet


Lapoint surfcampTaghazout

 Då var den första surfing dagen avklarad! 
 
Jag tror att detta var precis vad jag behöver nu, för när jag har min bräda och vi blir ett med havet, då kopplar jag bort /glömmer jag allt annat och bara gör det jag älskar!! ((surfingen)) 
 
Taghazout har många bra surfspots dock så har jag då bara hunnit att testa en av dem. den såkallade "Paradise Plage" och inte bara den oändligt långa stranden och dem bra vågorna är toppen där, Lapoint har precis startat ett nytt samarbete med ett 5 stjärnigt hotell där. Vilket innebär att vi får använda alla deras faciliteter hela dagarna eftersom att även vi räknas som gäster där!! toppen tycker jag och självklart kommer jag att lägga upp bilder därifrån! ;) 

God morgon!

Nu är kl 8 här på morgonen och det är dags att dra på sig bikini och solskyddsfaktor. De lovade ca +25 här i idag så det låter väl bra;) 8:30 är det frukost här på Campet och information/ utdelning av surfutrustning( bräda och våtdräckt.


Köpenhamn-Agadir

Nu sitter jag här på starbucks på CPH och inväntar flyget som ska ta mig på nya äventyr i Marocko. Spännande, 2 veckors surfing, kameler och solsken, precis vad jag behöver. Detta är 3'e gången på 3 månader som jag åker utomlands känns skönt att inte vara hemma i Sverige allt för mkt denna årstid.. Dock så han jag bli förkyld innan resan och sitter nu och sprider snorbaciller till alla överlyckliga turister som tror att de ska få njuta av sol och bad snart.. Men nej då jag ser till att de blir genom förkylda och får ligga på hotellrummet med pappersbäsdukar istället ;)


RSS 2.0